"A kecskének az a tulajdonsága, hogy igényli a takarmány sokféleségét és ezért elfogyasztja a legkülönfélébb növényeket,lehetőséget ad arra, hogy speciális gyógytejet állíttassunk vele elő. E célból takarmányát olyan gyógynövényekkel egészítjük ki, amelynek hatóanyagait kívánjuk nagyobb mértékben a tejben megjeleníteni.Ez az út a természetgyógyászat újjabb lehetőségeit nyitja meg.A házikecske teje a kissebb ezáltal könnyebb fehérjerészecskéknek köszönhetően jobban emészthető, ezért gyomorbetegek is fogyaszthatják.Vitaminokban is igen gazdag, sok benne az A- B1,B2,B6,és C vitamin.A kecsketej A vitamin tartalma 400 szorosa a tehéntejnek!Bőségesen tartalmaz nyomelemeket is pl. jódot, cinket,rezet,krómot,és sok benne az ásványi anyag is pl nátrium,kálium,kálcium,vas,magnézium és foszfor.Különösen feltünő, hogy a tehéntejhez képest igen magas a szabad peptid- és aminosav tartalma"
(Forrás: Ideal online)